Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії готує шкільні портфелики для малечі
  • Суб, 23/08/2014 - 13:23

Тринадцятий рік поспіль благодійний фонд допомагає хлопцям та дівчатам з малозабезпечених сімей зібратися до школи. Цьогоріч наплічники з усім необхідним приладдям отримають також діти переселенців зі Сходу та Криму.

Шкільне приладдя добряче спорожнює гаманець. У наш час далеко не кожна родина може собі дозволити зібрати дитину до школи. Цього року до Карітасу звернулося майже три сотні потребуючих сімей. Більша частина з них – переселенці, розповідає директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії отець-диякон Сергій Триф’як:

“Шкільний портфелик цього року є особливим, тому що вперше ми стикнулися з проблемою переселенців. Бачимо, що діти, які приїхали сюди разом з рідними справді не є підготовленими до школи. Ніхто ж не чекав, що в Україні таке буде відбуватися, тому вони думали, що переїхали сюди тимчасово. Звісно, це не є така допомога, що може змінити життя. Але як мінімум це створює для дитини всі умови для повноцінного і гармонійного розвитку”.

Акція “Шкільний портфелик” триває впродовж місяця. За цей час організатори збирають кошти та скуповують шкільний інвентар. Більша частина необхідного уже чекає своїх власників. Залишилось тільки зібрати рюкзаки та віддати малечі.

“Це звичайний ранець. Сюди входить все необхідне приладдя для школи – щоденник, папка, зошити, пенал, ручка, олівець, резинка для стирання, лінійка, обкладинки для зошитів, альбом для малювання, ножиці, кольоровий папір, олівці, фарби, клей”, - демонструє керівник дитячого проекту Наталія Григорчук.

Вартість таких шкільних наборів залежить від класу, у який йде дитина. Якщо для першокласників можна вкластися у 150 гривень, то для старших необхідно вже 200. Карітас дякує жертводавцям. У благодійному фонді кажуть, що без допомоги добрих людей було б важко обійтись.

“Це люди з парафій нашої єпархії, звичайні мешканці Коломиї, також особи, які скидають кошти у спеціальні скриньки. Дехто приходить до нас в офіс і безпосередньо тут допомагає як фінансами, так і приладдям”, - зазначає отець-диякон Сергій Триф’як.

Традиційно всі шкільні ранці передадуть дітям у переддень нового навчального року – 29-го серпня. У Карітасі сподіваються, що з такою допомогою дорога у країну Знань буде значно легшою і приємнішою для хлопців і дівчат.