Карітас Львова – переможець конкурсу «Благодійна Львівщина»
  • Чтв, 29/03/2018 - 21:22

Благодійний фонд "Карітас - Львів УГКЦ" став переможцем регіонального конкурсу "Благодійна Львівщина - 2017" у номінації "Благодійність у соціальній сфері". Урочистість відбувалась в рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна - 2017», диплом переможця та титул «Янгол добра» були вручені на церемонії нагородження 24 березня у львівському палаці культури залізничників "Рокс". Карітас Львова щиросердечно дякує всім друзям, партнерам, волонтерам, благодійникам, людям доброї волі за спільну працю задля помноження добра, милосердя і жертовної любові.

Титул і фігурку «Янголів добра» отримали переможці шести номінацій: благодійність у соціальній сфері, благодійна акція, молодіжна благодійність, регіональна благодійність, благодійність неурядового сектору, громадянська благодійність.

29 березня з нагоди вручення почесної нагороди у Карітасі Львова відбулась зустріч керівників проектів. Директор Карітасу о. Андрій Сенейко подякував всім за спільну працю. «Для нас приємно отримати таку нагороду. Це заслуга всіх працівників і волонтерів Карітасу, благодійників, спонсорів. Завдяки їм ми можемо творити добро, допомагати людям виходити з важких кризових ситуацій».

У 2017 році БФ «Карітас – Львів УГКЦ» реалізовував сім проектів. У дошкільному освітньому закладі «Кризовий центр «Діти вулиці» опікуються дітками від 3-х до 6-ти років із сімей, що опинились у складних життєвих ситуаціях. У проекті «Мобільна робота з молоддю» фахові спеціалісти створюють середовище довіри, в якому дітям шкільного віку та підліткам було б комфортно шукати внутрішні ресурси, щоб вирішувати власні проблеми, виходити на новий особистісний рівень. Соціальний центр – це передовсім територія молоді, їх другий дім, де багато вільного простору для ігор, творчості, спілкування, розвитку та освоєння життєво необхідних навиків самостійного життя. У «Центрі дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» проводиться працетерапія, тренінги з соціальної адаптації для молоді з розумовою недостатністю від 18 до 48 років. У 2017 році відбувалась «Комплексна освітньо-консультативна програма з допомоги внутрішньо переміщеним особам, ветеранам АТО та членам їх сімей» за психологічним, юридичним та економічно-бізнесовим напрямками. Карітас Львова допомагає створювати осередки парафіяльного служіння, організовує зустрічі волонтерів. У пункті видачі гуманітарної допомоги волонтери допомагають тим, що найбільше потребують, одягом, речами, предметами домашнього вжитку. Втім, потреби у наш час дуже великі, і вирішувати їх можна лише спільними зусиллями, тому Благодійний фонд запрошує до подальшої співпраці на ниві служіння тим, хто найбільше потребує.

Інформаційна довідка. Національний конкурс «Благодійна Україна» - щорічний всеукраїнський конкурс, заснований Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України». Цього року на конкурс надійшло 1054 заявки у 21 номінацію. У рамках конкурсу «Благодійна Україна – 2017» відбулось 11 регіональних конкурсів. Мета конкурсу - розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик. Серед учасників конкурсу «Благодійної України -2017» – бізнес, громадські, волонтерські та благодійні організації і спільноти, фізичні особи, дитячі і молодіжні колективи, навчальні заклади, гуртки, об`єднання громадян, засоби масової інформації, тощо з усіх куточків України та світу. У форматі «Благодійна Україна» - конкурс проводиться з 2012 року.

БФ "Карітас-Львів УГКЦ"