Карітас Риму – 25 років поруч із хворими на ВІЛ/СНІД
  • Птн, 06/12/2013 - 11:25

«Перш, ніж бути хворими на СНІД, вони є людьми, які мають право на те, щоб отримувати допомогу аж до кінця життя. Для нас, християн, вони є, насамперед, братами, в яких ми бачимо обличчя Страждаючого Христа, Який помер і воскрес задля нас», – цими словами монсеньйор Луїджі Ді Лієґро, перший директор відділу «Карітас» Римської дієцезії 5 жовтня 1988 року відкрив перший в Римі притулок для ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД.

Через 25 років, 5 грудня 2013 року, римський відділ Карітас», який очолює монсеньйор Енріко Ферочі, друг і послідовник покійного монсеньйора Ді Лієґро, разом із тридцяткою хворих на СНІД різних національностей, якими опікуються у трьох структурах сімейного типу, що розташовані в парку Вілла Ґлорі, їхніми рідними, численними волонтерами, соціальними працівниками та кількома тисячами студентів середніх шкіл, відзначив цю подію урочистою Святою Месою. Відкрито фотовиставку «Домівка життя», присвячену історії структур Карітасу в Римі.

За 25 років існування притулок сімейного типу прийняв понад 450 хворих, багато з яких, на жаль, померли. Але до останньої миті життя ними опікувались з любов’ю та зрозумінням. Хворі в домах сімейного типу не живуть пасивним життям. Мірою можливостей, вони беруть участь не тільки у різних духовних ініціативах, але й працюють у невеликих внутрішніх майстернях, як от керамічній та столярній, щоденно підтримують порядок у міському парку Вілла Ґлорі, допомагають бездомним, проводять різні ініціативи, щоб зібрати кошти для спорудження подібного дому сімейного типу в Мозамбіку, призначеного для ВІЛ-інфікованих матерів та їхніх дітей.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va