Карітас України передав Волноваській ЦРЛ медичне обладнання на майже 2 мільйони гривень
  • Птн, 25/08/2017 - 09:10

Карітас України, в рамках проекту «Закупівля медичного обладнання для Волноваської лікарні на сході України МEDEVAC», у безпосередній співпраці з лікарями, провів відкритий тендер та закупив для медичного закладу обладнання на суму 1 961 796 гривень. Проект реалізовувався за фінансової  підтримки Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки та програми MEDEVAC.

В рамках проекту Волноваська ЦРЛ отримала: 
- інкубатор для виходжування новонароджених;
- набір обладнання та інструментів для лапароскопії;
- апарат штучної вентиляції легень для дорослих та дітей з наркозним блоком;
- безтіньові хірургічні світильники для операційних;
- операційний універсальний гідравлічний стіл обладнаний набором необхідних пристосувань. 

Лікарню у Волновасі для реалізації проекту було обрано не випадково – доступність медичних послуг та охорони здоров'я в цьому районі є критично низькою. Цей висновок був підтверджений моніторингом потреб людей, що мешкають у буферній зоні, проведеним Карітас Австрії у співпраці з Карітасом України та іншими місцевими партнерами, що працюють безпосередньо у місці розташування. Аналіз підтвердив, що підтримка охорони здоров'я повинна бути однією з головних пріоритетів втручання, а – лікарня у Волновасі, розташована приблизно за 20 км від лінії зіткнення. 

Медичний заклад є центральною районною лікарнею, яка надає послуги понад 86 000 пацієнтів – мешканців району. Лікарня також слугує центром надання медичних послуг більш ніж 38 000 вимушених переселенців. У той же час лікарня надає першу медичну та хірургічну допомогу пораненим військовим, що потребують негайного лікарського втручання. 

Саме закупівля медичного обладнання для лікарні  - покращить  кращий доступ до якісних та більш ефективних медичних послуг, що сприяє більшій кількості врятованих життів та кращого лікування пацієнтів.

Як зазначив Віктор Саранов, головний лікар Волноваської ЦРЛ, адміністрація медичного закладу висловлює щиру подяку за надану допомогу, відкритість до потреб лікарів та консультації з вибором медичного обладнання та підтримку під час реалізації проекту. «Завдяки зусиллям Карітасу наша лікарня отримала вкрай потрібне медичне обладнання, яке допоможе врятувати життя тисячам жителів нашого району, а також вимушеним переселенцям», – розповідає він. «Такого обладнання, як набір обладнання та інструментів для лапароскопії – ми досі не мали, тому це також нові можливості для хірургів та гінекологів, котрі тепер зможуть виконувати оперативні втручання за новими, прогресивними технологіями, що в свою чергу пришвидшить одужання хворих», – додає Віктор Саранов. 

«Придбане  медичне обладнання дасть можливість лікарям максимально ефективно реагувати на потреби пацієнтів  а також  підвищить  якість медичного обслуговування одночасно збільшивши кількість пацієнтів, щоб отримали медичну допомогу належного рівня. Карітас України і надалі підтримуватиме Волноваську ЦРЛ, зокрема вже найближчим часом ми очікуємо на додаткове фінансування від наших чеських партнерів, що дозволить придбати нове обладнання» – розповіла Галина Курницька, менеджер проектів Карітасу України.

___________

Карітас України є членом конфедерації Caritas Internationalis – об’єднання понад 160 національних Карітасів, які допомагають щороку десяткам мільйонів потребуючих людей у майже 200 країнах світу. Перші організації Карітасу в Україні з’явились у 1992 році. З того часу сотні тисяч потребуючих українців отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу. Майже 1000 працівників і волонтерів працюють на базі понад 25 регіональних організацій у 15 областях України. 

Додаткова інформація:
Галина Курницька
+38 098 594 77 69