Кармелітки з Алеппо: у західних кварталах міста щодня гинуть десятки людей
  • Птн, 14/10/2016 - 15:40

Хоча західні ЗМІ замовчують ситуацію в західній частині Алеппо, вона не краща, ніж на сході міста. Про це йдеться в заяві католицьких монахинь-кармеліток, що живуть в одному із західних кварталів міста, який перебуває під контролем урядових військ.

«Упередженість у подачі інформації спричиняє нам страждання, бо щодня ми стаємо свідками страждань, які обрушуються на західні квартали міста, – йдеться в листі, отриманому міжнародним фондом «Допомога Церкві в потребі»11 жовтня. – Щодня кількість убитих і поранених обчислюється десятками. Один священик приїхав до нас весь у сльозах: він живе в густонаселеному кварталі Мідан, який вже три роки є об'єктом терактів. За останній тиждень єдиним його заняттям було ховати загиблих цивільних осіб. В іншому кварталі з переважанням мусульманського населення, недалеко від лікарні св. Людовика, в результаті мінометного обстрілу щодня гине близько 10 осіб і понад 70 отримують поранення».

«Ми більше не можемо терпіти цього, – пишуть монахині, – і закликаємо припинити бойові дії в усіх частинах міста, а також надавати більш об'єктивну інформацію».

Кількість християн в Алеппо скоротилося з 160 000 перед початком конфлікту в Сирії до 40 000 в квітні цього року. За останніми оцінками, в північній столиці Сирії сьогодні залишилося 35 000 християн.

Фонд «Допомога Церкві в потребі» тільки за останні кілька тижнів реалізував в єпархії Алеппо гуманітарні проекти на суму 110 000 євро. Інші проекти на суму 250 000 євро є в процесі здійснення.