Катастрофічна ситуація християн у Сирії, Іраку і Єгипті
  • Втр, 20/12/2016 - 13:50

Архієпископ П'єрбаттіста Піццабалла описав становище християн у Сирії, Іраку та Єгипті як абсолютно трагічне, навіть катастрофічне. Він підкреслив, що замкнене коло насильства, якому, здається, нема кінця, відбирає надію в мешканців цих земель – колиски нашої цивілізації. Апостольський Адміністратор Латинського Патріархату Єрусалима говорив про це під час передріздвяної зустрічі з журналістами.

Архієпископ Піццабалла звинуватив міжнародне співтовариство в бездіяльності щодо конфліктів на Близькому Сході: «Люди втомилися від порожніх гасел і безрезультативних переговорів». Він зазначив, що рік, який добігає кінця, був дуже складним для всього близькосхідного регіону, одначе скидається на те, що публіка вже звикла до драматичних повідомлень, останнє з яких стосувалося трагедії в Алеппо.

«Сирія та Ірак цілковито зруйновані. Та й на Святій Землі все частіше виходять на пеший план екстремізм і фундаменталізм, які зміцнюються в усьому світі», – сказав францисканець. Також архієпископ зауважив, що виникає враження, ніби світові лідери не мають рецептів для розв'язання поточної напруги. На політичному рівні ізраїльсько-палестинський конфлікт зайшов у глухий кут, немає готовності до діалогу та дій для досягнення справедливого миру й безпеки. «Наше майбутнє здається невизначеним, нам не вистачає бачення», – тому, підкреслив архієпископ Піццабалла, ми маємо краще прислухатися до голосу та вчення Папи Франциска.