Католицька Церква – це найбільша благодійна організація у світі
  • Срд, 11/03/2020 - 11:52

Жодна організація у світі не працює більше в галузі освіти, охорони здоров'я та подолання бідності, аніж Католицька Церква, згідно з доповіддю, підготованою за дорученням Джорджтаунського університету в США. Соціальною працею найчастіше займаються монаші ордени, єпархії та спільноти. Діяльність Церкви в цій сфері постійно розвивається.

За статистикою, Церква провадить понад 150 тис. шкіл, в яких навчаються 54 млн осіб у ​​всьому світі. Вона також провадить понад 70 тис. дитячих садків. Католицька освіта розвивається дуже добре з 1970-х років. Кількість учнів, які відвідували церковні середні школи, зросла з майже 8 млн у 1970-х роках до 20 млн тепер. Особливий розвиток відбувся в Африці, де з 1980-х років кількість учнів зросла в чотири рази.

У 1970 р. католики становили 18% населення світу і цей відсоток суттєво не змінився за 50 років. Проте праця Церкви в галузі освіти та соціального забезпечення значно зросла в сфері послуг та кількості залучених осіб. Особливо це стосується бідних країн, де державна допомога часто майже не існує.

Церква провадить понад 5 тис. лікарень, 16 тис. медичних клінік, стільки ж будинків престарілих для людей похилого віку, хронічно хворих та інвалідів, 10 тис. дитячих будинків, аналогічну кількість ясел, 13 тис. шлюбних консультаційних центрів, понад 3 тис. освітніх центрів та понад 30 тис. інших благодійних організацій.

У цей список не входить величезна праця, яку в багатьох країнах виконують миряни, приналежні, наприклад, до таких груп, як Місійне Згромадження св. Вікентія де Поля та Легіон Марії.

До цього матеріального блага варто додати духовне благо, яке приносить Євангеліє. Ми не знаємо масштабу, скільки осіб щодня прощають своїх ворогів, втішають засмучених, долають шкідливі звички, знаходять сили і мотивацію, терпеливо зносять шкоду, розраджують, будують мир і справедливість, і все це заради своєї католицької віри.