Католицька Церква США зібрала мільйон доларів для Африки
  • Нед, 13/07/2014 - 19:04

Сорок шість дотацій на загальну суму 1.260.571 $: таку суму Конференція католицьких єпископів США (USCCB) надала для пастирської діяльності Церкви в Африці. Фінансування було схвалено в ході наради єпископів, що відбулася нещодавно в Новому Орлеані.

«Потреби Церкви в Африці варіюються залежно від регіону», - зазначив кардинал Теодор МакКаррік, архипископ-емерит  і голова підкомітету "Церква в Африці" при єпископській конференції США. «Католицька Церква в Африці, - додав кардинал, - стрімко зростає, але також стикається з серйозними проблемами, пов'язаними з гідною відповіддю на потреби своїх членів і навколишнього суспільства».

Кардинал зробив акцент на збільшенні запитів у сфері освітніх проектів та розвитку підприємницьких навичок та лідерства: саме ці сектори отримали найбільше фінансування, поряд з іншими, пов'язаними з пастирським вихованням і з ініціативами у справі справедливості і миру.

Дотація в 30 тисяч доларів була адресована Конференції єпископів Південної Африки для фінансування пастирської опіки та юридичної допомоги жінкам, що стали жертвами жорстокого поводження та насильства в ПАР, Ботсвані і Свазіленді. У програму увійшли також навчальні семінари для мирян-співробітників в області духовної консультації, а також зміцнення контактів з адвокатами-католиками для поліпшення правової допомоги жінкам у тяжкому становищі.

Підкомітет схвалив дотацію в 24 тисячі доларів для Єпископської конференції Ефіопії. У цю програму входить ознайомлення вірних з  Апостольським напоумленням папи Франциска «Evangelii Gaudium» в країні, де кількість католиків становить менше 1% населення. В рамках проекту заплановано переклад документу на амхарську - державну мову Ефіопії, його публікація і подальше поширення.

Крім того, ефіопські церковні лідери будуть навчатися в рамках семінарів в національному масштабі, що дозволить їм ефективно поширювати вчення Святішого Отця в своїх парафіях і громадах.

«У багатьох регіонах Африки Католицька Церква прагне стати самодостатньою, - сказав на закінчення кардинал Теодор МакКаррік. - Підтримка католиків Сполучених Штатів Америки має великий вплив, і цей збір коштів дає можливість внести свій внесок у місіонерське служіння на периферіях світу, - як про це просить Папа Франциск».