Католицька Церква у Африці закликала політиків та мешканців Африки шукати шляхів до миру
  • Срд, 17/07/2013 - 13:25

Завершуючи XVI Пленарну асамблею Симпозіуму Єпископських Конференцій Африки та Мадагаскару, яка відбувалася в столиці Демократичної Республіки Конго місті Кіншасі від 9 до 14 липня 2013 р., католицькі єпископи континенту звернулися до африканських політиків із закликом не дбати про захист своїх інтересів, але про добро всього африканського населення. Метою зустрічі, тема якої: «Церква – Божа родина в Африці на служінню примирення, справедливості і миру» було опрацювання нових душпастирських орієнтирів для сприяння примиренню за допомогою Євангелія.

Ієрархи закликали африканців невідкладно розпочати змагання за справедливіший суспільний порядок, де кожен в усіх життєвих сферах зможе втішатися правами, пов’язаними з особистою людською гідністю. Вони закликали до припинення війни, яка вже протягом 12 років проливає кров у Демократичній Республіці Конго, забравши мільйони життів, спричиняючись до важких порушень людських прав.

«Єпископи, – читаємо у зверненні, – не можуть мовчати перед обличчям цієї трагедії, про яку, здається, забувають». Тому ієрархи звертаються із закликом до «ООН, Європейського Союзу, Африканського Союзу та урядів країн втягнутих різним чином у цю війну, яка триває вже надто довго», розпочати рішучі кроки для припинення кровопролиття. В центрі уваги учасників пленарної зустрічі Симпозіуму Єпископських Конференцій Африки та Мадагаскару була також складна ситуація в Центральноафриканській Республіці, в країнах Африканського Рогу, в Малі, Нігерії, Південному Судані, Мадагаскарі, Руанді, Тунісі та Єгипті.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va