Католицька церква у Франції створить IT-інкубатор
  • Чтв, 15/06/2017 - 16:04

Конференція католицьких єпископів Франції 12 червня ухвалила рішення про створення «Goodmakr», інкубатора для молодих фахівців, які працюють над створенням християнських сайтів, додатків для сматрфона і комп'ютерних програм. «Goodmakr» почне свою діяльність через кілька місяців під егідою Секретаріату у справах комунікацій Святого Престолу, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Молодим перспективним IT-фахівцям буде запропонована площадка для розміщення підприємства, фінансова допомога на кілька перших місяців, професійний супровід і консультації.

Конкурсний відбір учасників «інкубатора» передбачається провести в кінці цього року. Запрошуються автори нових, а також вже існуючих цифрових проектів, які розвивалися молодими фахівцями в області інформатики, що цікавляться життям Церкви і охочими їй допомогти. Зокрема, це члени асоціації «Pitch My Church». За 3 роки вони створили 9 цифрових проектів, перший з яких налічує вже понад 110000 користувачів. Проекти спочатку існують на пожертви, що покривають в даний час близько 50% витрат. Один з проектів, створений для асоціацій, що займаються проблемами бездомних, був підтриманий урядом Франції та отримав фінансову допомогу держави.

Інші програми та сайти також поступово набирають популярність користувачів. Наприклад, це додатки для смартфонів, що дозволяють зробити пожертвування якійсь парафії дистанційно, задати питання священику, дізнатися про найближчі заходи, а також отримати інформацію про паломництво або організувати його.

Ідея «інкубатора» була підтримана міжнародним дослідницьким центром «Optic», створеним орденом домініканців в 2012 р., що проводять дослідження з вивчення електронних мас-медійних джерел інформації і їх впливу на сучасне життя. У науковому центрі задіяні професійні фахівці в області цифрових технологій і соціологи. «Optic» передбачає активну участь в роботі «Goodmakr», надаючи інформаційну підтримку молодим айтішникам.