Католицька Церква в Монголії: 25-річчя відродження
  • Нед, 05/02/2017 - 11:00

Понад 50 місіонерів і богопосвячених осіб з 14 країн посвячують своє життя Церкві в Монголії, вірні своєму покликанню плекати глибокі стосунки з Богом і віддавати своє життя ближнім. Завдяки їхньому служінню Церква в Монголії, яка готується відсвяткувати 25-річчя свого відродження, зможе незабаром офіційно заснувати три нові парафії. Про це розповів місіонер з Конґо отець Проспер Мбумба із Згромадження Непорочного Серця Марії з нагоди святкування Всесвітнього дня богопосвяченого життя, який відзначався 2 лютого.

На відзначенні, що відбулося в осідку Апостольської Префектури, був присутній також Апостольський Префект Улан-Батора єпископ Венсеслао Паділья. Він звернувся до присутніх з промовою, побажавши, щоб це зібрання богопосвячених осіб стало «нагодою для роздумів про їхнє покликання, для того, щоб поглянути у свій внутрішній світ і надалі прямувати вперед своїм шляхом».

Одна із присутніх, сестра Нірмала з Індії, розповіла про своє десятирічне служіння в Монголії. За її словами, на шлях покликання її спрямував французький місіонер, який віддано служив індійському народові.

«Богопосвячене життя означає плекати стосунки з Богом, і це передбачає самопожертву, – сказала черниця. – Стосунки з Богом, життя в спільноті й місія – становлять центр нашої харизми та є основними елементами богопосвяченого життя. Тільки в такий спосіб, – вела далі сестра, – слова Папи Франциска про те, що богопосвячене життя сприяє зросту Церкви завдяки притяганню, знайдуть відлуння в нашому житті». Сестра пригадала також, що минулого року Церква в Монголії була збагачена висвяченням першого священика місцевого походження.

Католицька Церква відновила своє місійне служіння у Монголії 25 років тому, після звільнення країни з комуністичного режиму. Сьогодні католицька спільнота в Монголії налічує понад тисячу охрищених і сотні катехуменів, які належать до 6 парафій і трьох місійних осередків, які проголосять парафіями з нагоди відзначень ювілею.