Католицька Церква відзначає День моря
  • Птн, 12/07/2013 - 17:51

 У другу неділю липня католики за традицією відзначають День моря, так звану морську неділю, в яку особливим способом моляться за працівників моря. З цього приводу 12 липня Папська Рада душпастирства подорожувальників і мігрантів опублікувала спеціальне послання. У ньому вона відзначає, що Католицька Церква впродовж довгих років стурбована проблемами цих людей.

"Уже понад 90 років за допомогою своїх капеланів та волонтерів, присутніх у понад 260 портах світу, Церква висловлює материнську турботу, сприяючи духовному і матеріальному добробуту моряків, рибалок та їхніх сімей", − наголошується в посланні.

Ватиканська дикастерія нагадала, що сьогодні у світі працює близько 1.5 млн. моряків на борту глобалізованого світового флоту. Він складається з майже 100 тис. суден і здійснює близько 90% усіх перевезень по світу. Часто ми не усвідомлюємо того, що більшу частину предметів, якими ми користуємося у повсякденному житті, привезли судна, які курсують  океанами.

Далі в посланні наголошується про важкі умови праці моряків, які цілі місяці перебувають далеко від близьких, які часто залишають іноземні порти, не отримавши належної їм зарплати, стають жертвами піратства, стихійних лих і людських трагедій. Через щорічне святкування Морської неділі ми хочемо, щоб наші християнські громади і все суспільство довідалося, що моряки сприяють поліпшенню якості нашого життя, а також, щоб висловити подяку за їхню роботу і жертовність, − зазначає у своєму посланні Папська Рада душпастирства мандрівників і мігрантів.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va