Католицька лікарня у Пакистані в авангарді лікування онкозахворювань
  • Птн, 15/07/2016 - 11:59

Нещодавно в католицькій лікарні міста Гайдарабад, розташованого на північному сході Пакистану, відкрито спеціальний відділ домашнього паліативного догляду онкологічними хворими, включаючи передову терапію болю. Це перший досвід такого типу на національному рівні.

Католицька лікарня святої Єлизавети, відкрита 1958 року, є дуже цінним медичним закладом не тільки для провінції Сінд, але й для всього Пакистану, а її гаслом є «забезпечувати найкращий догляд за мінімальну вартість».

Ця лікарня приймає понад 40.000 пацієнтів на рік, не зважаючи на їхнє віровизнання, – мусульман, індуїстів, християн – забезпечуючи їм високваліфіковану медичну допомогу в структурі найвищого рівня.

Священик Роберт Маккалох з Великобританії, який вже 30 років перебуває на місії у Пакистані і протягом довгих років був головою Адміністративної Ради лікарні святої Єлизавети і є засновником центру паліативної допомоги, що піклується невиліковно хворими навіть по їхніх домах, вказав, що «лікарня виходить назустріч, насамперед, найбільш потребуючим, хворим із сільських місцевостей, людям із суспільно-економічними проблемами, бідним сім’ям. Католицькі лікарі та медсестри не тільки піклуються хворими, але й встановлюють щирі й доброзичливі стосунки. Це чудовий досвід, який дає дуже добрі плоди. Завдяки ефективним терапевтичним методам та діяльності лікарні, вона стала невід’ємною частиною суспільства, як спільнота, що допомагає зцілювати рани». О. Роберт окремо наголосив, що католицька лікарня в Гайдарабаді сприяє покращенню мирних взаємостосунків, діалогові та гармонії в суспільстві.