Католицька молодь Азії: Долати виклики тисячоліття задля поширення Євангелія
  • Чтв, 10/08/2017 - 13:31

«Ми стоїмо перед проблемами та викликами, щоб жити нашою католицькою вірою і жити в ері глобалізації, яка впливає на наше життя. Швидкий технологічний прогрес дає початок споживацтву, узалежненням, втраті нашої ідентичності з причини ослабленої культури», – про це читаємо у заключній декларації 7-го Дня Азійської Молоді, що проходив у місті Джок’якарті на індонезійському острові Яві з 31 липня до 6 серпня 2017 р.

«У декого із нас може зродитись знеохота щодо життя нашою вірою. З причини тиску, що походить з нетолерантності, ми не маємо близькості з Богом та Його створінням. Ми відчуваємо, що не отримуємо достатньої підтримки від різних секторів суспільства. Тому, як католицька молодь Азії, ми потребуємо можливості та простору для того, щоб бути вислуханими та зауваженими».

Далі у декларації зазначається, що учасники Дня Азійської Молоді спроможні подолати ті виклики: «Як молодь, ми приготовані Святим Духом, Який дає нам силу та запал, щоб поширювати Євангеліє у цьому багатокультурному світі. Ми захищені нашими талантами, сміливістю, співчуттям та рішучістю. Ці якості є необхідними ресурсами для суспільства, щоб відповісти на виклики, з якими зустрічається світ».

Пригадуючи спільні зустрічі з мусульманською молоддю, католицькі юнаки та дівчата зазначають, що такі багатокультурні зустрічі допомагають їм подивитись на свою віру в новому світлі: «Надіємось, що за допомогою Святого Духа ми будемо здатними запалити світ». Проте, азійська молодь усвідомлює, що коли цей вогонь не скеровувати у правильному напрямку, то він може стати неконтрольованим та завдати іншим шкоду. Тому, вона просить пастирів та духовних аніматорів бути для неї добрим прикладом.

Серед іншого азійська молодь висловила бажання спільно піклуватись довколишнім світом у дусі енцикліки Папи Франциска «Славен будь», будуючи мости любові та порозуміння між різними народами та культурами, а беручи до уваги розвиток технологій соціальних мереж, молодь зобов’язалася «відповідально використовувати ці засоби, поширюючи позитивні речі та добро, а не негатив та ненависть, а також, щоб ділитися Божим словом та надихати інших».