Католицька молодь підготувала поправки до передсинодального документу, який вважає суперечливим
  • Втр, 22/05/2018 - 10:47

Цієї неділі група молодих католиків опублікувала свою відповідь на «передсинодальний» документ, що була передана Папі Франциску, пояснюючи, що вони прагнуть «благоговіння літургії», ширшого доступу до Традиційної латинської меси, а також, щоб Церква проголошувала непопулярні істини «відкрито, без вибачень та без домішок чи послаблень».

«Сподіваюсь, що цей документ стане початком автентичного, чіткого діалогу про бажання і потреби молоді, що матиме позитивний і тривалий вплив на Католицьку Церкву загалом», - розповіла LifeSiteNews одна із ініціаторок.
Рішення написати свою відповідь на опублікований раніше документ напередодні Синоду про молодь молоді католики пояснюють тим, що їхні ініціативи, висловлені в офіційних групах обговорення у Facebook, у Ватикані проігнорували.

«Ми рішуче відкидаємо ідею, що Церкві потрібно змінити своє вчення, щоб пристосуватись до світу», - пишуть молоді католики. – «Ми прагнемо, щоб Церква реалізовувала свою харизму вчення та проповідування істини відкрито, без применшення навіть тоді, коли це означатиме бути відкиненою світом. Церква – це не сторінка у Facebook, що намагається отримати якомога більше «лайків», будучи «сучасною» і «в тренді»; Вона є вчителькою істини».

«Так, ми хочемо, щоб Церква була популярною, оскільки прагнемо, щоб усі пізнали любов Христа. Однак, коли йдеться про вибір між популярністю і автентичністю, ми обираємо автентичність», - йдеться у документі.
«Свята Католицька Церква вижила, незважаючи на погрози та переслідування безчисленних суспільств, імператорів, царів та урядів; Вона пройшла крізь усе це, міцно тримаючись за ту скелю, на якій була заснована… Ми не повинні піддаватись гріховності сучасного віку», - вважають молоді католики, додаючи, що слід рішуче протиставитись усім силам, що вимагають зміни доктрини та віри для того, щоб бути «відповідними» сучасній людині.