Католицька школа в Каліфорнії скидає фігури святих
  • Срд, 30/08/2017 - 13:07

Католицька школа Сан-Доменіко в Сан Анзельмо (штат Каліфорнія) скинула у своєму кампусі фігури святих, включаючи статую Богородиці з Дитятком Ісусом, повідомляє Catholic Herald. Це було зроблено, щоб «не відлякати» потенційних студентів та їхніх батьків.

Голова опікунської ради школи Емі Скеш-Кокс заявила, що скидання фігур зроблено з метою не провокувати можливе відчуження некатоликів.

Батьки учнів школи Сан-Доменіко, як повідомляє CNA висловили занепокоєння, що подібними вчинками стирається католицька ідентичність школи. Так Шеннон Фіцпатрік, чий 8-літній син є учнем цієї школи, заявив, що так званий інклюзивізм означає відмову від 167-літньої традиції школи Сан-Доменіко, як домініканської католицької школи. - маркерная школьная доска в Украине

Шеріл Ньюел, чиїх четверо дітей навчаються у цій школі заявив для американських ЗМІ, що намагання школи бути прийнятною для всіх, насправді, нікого не робить щасливим.

Сан-Доменіко – перша католицька школа у Каліфорнії. Заснували школу в 1850 році сс. Домініканки від Св. Рафаїла.

Як зазначає для CNA прес-секретар Архиєпархії Сан-Франциско Майкл Бравн, школа функціонує значною мірою незалежно від Архиєпархії, а канонічна відповідальність за школу лежить на сс. Домініках від Св. Рафаїла. Він також зазначив, що Архиєпархія буде контактувати зі школою. Щоб спробувати вирішити ситуацію.