Католицька спільнота Портленду зростає: за 5 років освятили 6 храмів
  • Птн, 07/09/2018 - 11:19

Архиєпархія Портленду, штат Орегон, США, настільки розрослась, що від 2013 року там освячено шість нових храмів.

«В суботу ми проводили вже шосте освячення храму за період останніх п’яти з половиною років, відколи тут перебуває Архиєпископ», - розповів єпископ-помічник Портленду Пітер Сміт. – «Це радісна подія, оскільки зазвичай більшість місцевих єпископів впродовж свого життя проводять одне чи два освячення. А у нас – вже шосте».

Шість освячених храмів або підлягали конкретній реставрації, або ж були новозбудовані.

Як інформує CNA, у квітні 2013 року Александр Семпл був настановлений Архиєпископом Портленду. Приріст вірних також спричинений напливом католицьких мігрантів з Латинської Америки, В’єтнаму та Філіппін.

Впродовж останніх п’яти років до Портленду переїхала значна група латино-американців, котрі користаються з програми розвитку сільського господарства. За словами місцевого єпископа, кількість латиноамериканських парафіян і семінаристів у семінаріях становить близько 40%.

Архиєпископ Семпл наголошує на тому, що важливо, щоб католицькі храми були гарними, оскільки гарно оздоблений дім молитви скеровує парафіян до Бога.

«Для нас, католиків, церква є священним місцем. Коли люди заходять до храму, вони потребують відчувати, що тут по-інакшому, що це місце – святе», - зазначив він. Архиєпископ додав, що церкви є місцем християнського зібрання, однак, в першу чергу, вони є домом поклоніння і молитви.

За словами єпископа-помічника Сміта, «від часу, коли тут перебуває Архиєпископ, одним із напрямків його зосередження є те, щоб церкви виглядали як католицькі церкви, а друге – щоб у храмі за центральним вівтарем була розташована дарохранильниця».