Католицьке лобі в уряді Шотландії засуджує плани спростити закон по зміні статі
  • Чтв, 16/11/2017 - 20:04

Директор католицької організації політичного лобіювання висловив занепокоєння новою пропозиції уряду Шотландії щодо визнання гендеру на законодавчому рівні. Консультації на цю тему розпочались минулого тижня.

Серед пропозицій – зменшити мінімальний віковий критерій для заявників для видання сертифікату про гендер особи (документ, що дозволяє юридично визнати «набуту стать») від 18 до 16 років.

«Припускати, що 16- чи 17-річна особа може вирішити змінити стать в той час, коли її життя сповнене замішання і крайньої вразливості, це дуже небезпечно», - вважає Ентоні Горан, директор Католицького парламентського офісу.

Шотландський уряд також розглядає «варіанти» для тих, хто ще не досягнув 16-річного віку і хоче юридично змінити свою стать, зазначаючи в консультаційних матеріалах, що «до дітей слід ставитись з повагою, а їх погляди і бажання слід враховувати на рівні з їх індивідуальними можливостями».

Пан Гортон наголосив на нещодавніх дослідженнях, які показують все вищий рівень депресій та тривоги серед юних трансгендерних осіб, зазначаючи, що запропонована реформа нанесе ще більшої шкоди суспільству.

Міністр у справах рівності зазначила, що ця реформа необхідна для того, щоб «забезпечити гідність і повагу трансгендерних осіб, а також тих, хто ще не визначився зі своєю статтю».

Як інформує Catholic Herald, Католицький парламентарний офіс є агенцією Єпископату Шотландії, його завданням є моніторинг і участь в діяльності урядів Великобританії та Шотландії.