Католицькі єпископи Австралії закликали паству проголосувати на референдумі за збереження традиційного визначення шлюбу
  • Чтв, 24/08/2017 - 19:29

24 серпня 2017 року завершується законодавчий термін для визначення того, чи буде Австралія проводити загальнонаціональний референдум з питання про зміну юридичного визначення шлюбу. Якщо прихильники референдуму виконають всі вимоги закону про референдум до цього терміну, тоді плебісцит з питання про шлюб повинен відбутися в період з 12 вересня по 7 листопада цього року.

Австралійський католицький єпископат закликав віруючих, щоб в разі, якщо референдум все ж відбудеться, голосувати проти зміни визначення шлюбу в австралійському законодавстві, повідомляє СКГ.

Католицький єпископат Австралії в своєму посланні нагадав віруючим, що шлюб - не тільки таїнство Церкви, а й взагалі фундамент людського суспільства, особливо - через виняткову роль обох батьків у вихованні дітей. Зміна визначення шлюбу, як відзначають австралійські єпископи, свідомо веде до того, щоб створювати сім'ї без тата і мами і в реальності тим самим позбавити дитину, принаймні, одного з батьків. Таким чином, інтереси і схильності дорослих будуть поставлені над правами дитини, відзначається в посланні.

Зміна визначення шлюбу, на думку католицького єпископату Австралії, призведе також і до загроз, пов'язаних з правом на свободу віросповідання і свободу слова і переконань.