Католицькі єпископи про Свято праці
  • Птн, 03/05/2013 - 14:17

Сприяти соціальній справедливості через гарантоване соціальне забезпечення та справедливу заробітну плату – таким є головний заклик Послання Єпископської Конференції Індії з нагоди Свята праці, що відзначається 1 травня в багатьох країнах світу. Індійські єпископи пригадують соціальну доктрину католицької Церкви та пропонують створити в кожній дієцезії окремий департамент, який буде займатись духовною та суспільною інтеграцією робітників-мігрантів, що є одними з найбідніших у країні.

 

У заклику Іспанської Єпископської Конференції з нагоди Свята праці згадується 25-та річниця Апостольського візиту Папи Івана Павла ІІ, який звертаючись до робітничого світу, закликав розвивати справжню «культуру праці». Іспанські єпископи закінчують послання молитвою до Ісуса, теслі з Назарету, щоб прийняв прагнення справедливості та гідності трудівників, і щоб вони, разом із щоденною втомою, відчували радість добре виконаної праці на служінні суспільству, частиною якого є ми усі.

 

В Італії напередодні Дня праці проведено молитовні чування, присвячені темі праці та сім’ї. В Мілані чування очолив кардинал Анджело Скола, а місцем молитви став найбільший в Італії оптовий ринок сільськогосподарської продукції, де працює понад дев'ять тисяч робітників і який є справжнім перехрестям різних народів та культур

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va