Католицькі єрархи звернулися до лідерів "великої вісімки"
  • Нед, 09/06/2013 - 13:15

 "У світі, який досяг великих успіхів у виробництві їжі та її розподілу, ще багато Божих дітей лягає спати голодними і страждає від недоїдання", – написали католицькі єпископи з найбільш розвинених країн світу до лідерів "великої вісімки", які 17-18 червня зберуться на зустрічі в Північній Ірландії. Керівники єпископських конференцій Англії та Уельсу, Ірландії, Шотландії, Канади, Італії, Німеччини, Франції, Японії, Росії та США високо оцінили, що дискусії політичних лідерів будуть присвячені проблемам продовольства і сільського господарства.

 

У своєму листі вони закликали звернути особливу увагу на проблеми бідних і беззахисних. Єрархи запропонували збільшити частину грошей з податків на допомогу найбільш вразливим верствам населення.

 

Особливу увагу політичних лідерів світу, за словами католицьких єрархів, треба приділити змінам ключових правил світового ринку. За їхніми словами, даремним є допомагати у виробництві харчової продукції і одночасно підтримувати різні форми комерційної політики, які загрожують економікам бідних країн, заснованим в основному на сільському господарстві.

 

Католицькі єпископи нагадали слова Папи Франциска про те, що нерівний розподіл земних ресурсів загрожує миру на планеті.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va