Католицькі інтелектуали США закликали докласти зусиль щоб заблокувати номінацію Трампа
  • Пон, 07/03/2016 - 22:34

Група католицьких інтелектуалів США закликала своїх одновірців докласти максимум зусиль, щоб не допустити номінації Дональда Трампа кандидатом у Президенти США від Республіканської партії. Повідомляє «National Review».

Представники католицької інтелектуальної еліти США відзначають у своєму Зверненні, що попри свою недосконалість Республіканська партія виступає проти культури смерті, захищає свободу віросповідання, святість шлюбу та побудову суспільства на принципах субсидіарності. Вони зазначають, що жодна партія у США не втілює у своїй програмі й діях католицьку соціальну доктрину та, пропри це, саме з Республіканською партією пов’язують захист правдивих цінностей американського суспільства.

Католицькі інтелектуали США вважають, що Дональд Трамп є непридатним для того щоб очолювати державу, а його кампанією такою, яка зводить політику до вульгарності. «Його апеляції до расових та етнічних упереджень є образливими для католицького бачення світу. Він обіцяв дозволити військовим США катувати підозрюваних у тероризмі й вбивати членів їхніх сімей, такі дії Церква засуджує і вони принесуть ганьбу нашій країні», - зазначається у зверненні.

Окрім цього у Зверненні зазначається, що немає жодних доказів шо Дональд Трамп є прихильником pro-life поглядів, що він поділяє переконання у важливості свободи совісті та віросповідання, що він виступає за відновлення культури шлюбу та що він є прихильником субсидіарності у стосунках держави та її громадян.

Серед підписантів: Роберт П. Джордж Маккормік - професор права Прінстонського університету; відомий друг і прихильник УГКЦ та України – Джордж Вайґель – старший науковий співробітник Центру католицьких студій етики й публічної політики; Брайан Барч – президент CatholicVote.org.; Джозеф Целла – засновник «National Catholic Prayer Breakfast»; Енн Коркері – засновниця «Catholic Voices USA» та багато інших.