Католицькі клініки в Ірландії будуть змушені проводити аборти, - прем’єр-міністр
  • Чтв, 14/06/2018 - 14:06

Ірландський прем’єр-міністр заявив, що після вступу в дію нового закону про аборти, католицькі клініки країни будуть змушені проводити аборти. Він додав, що окремі медики та працівники сфери охорони здоров’я матимуть можливість відмовитись від участі в цій процедурі, однак це не поширюватиметься на клініки з громадським фінансуванням.

Власниками двох найбільших клінік в Дубліні є монаші згромадження – Сестри Милосердя і Сестри Марії.

На даний час уряд країни працює над створенням законодавства, що дозволятиме аборти на вимогу до 12 тижнів вагітності, а у певних випадках - до 24 тижнів.

Як інформує Catholic Herald, під час дискусії у парламенті представник соціалістичної партії «Солідарність» заявив, що Ірландія та її уряд відстають у розвитку, оскільки в ній школами і клініками керує Церква.

У відповідь на його слова прем’єр-міністр сказав, що «не буде можливості для клінік на громадському фінансуванні, незважаючи на те, хто є їх власником чи покровителем, відмовитись надавати послуги, які стануть законними в державі від моменту їх затвердження».

Він додав: «Закон дозволятиме окремим особам відмовлятись від участі в цій процедурі на основі їх совісті чи релігійних переконань, однак не установам».