Католицькі миряни моляться за покаяння кардинала Маркса
  • Втр, 21/01/2020 - 10:58

Група з близько 130 мирян, включаючи німців, італійців, американців, австрійців, бразильців, канадців та чилійців, звернулась із закликом через занепокоєння щодо дворічного “синодального шляху” німецького єпископату.  

Католицькі миряни моляться, протестують та закликають кардинала Маркса покаятися за те, що веде німецьку Церкву у схизму: “Кардинал Рейнхард Маркс, ви проявили себе вовком … почуйте тепер слова Христа: “Покайтесь і вірте в Євангеліє!”

Міжнародна коаліція, названа Acies ordinata, отримала свою назву від титулу, Богоматері, яка збирає армію вірних, щоб перемогти її ворогів. Латинська фраза “terribilis ut castrorum acies ordinate” застосовується до Марії в бою і взята зі старозавітного вірша Пісні пісень (6: 3, 6:10).

“Синодальний шлях” єпископів Німеччини виглядає як намагання створити церкву за образом та подобою німецьких єпископів, які, очевидно, вважають, що вони можуть визначати доктрину та створити свою власну національну церкву – свого роду елітарний націоналізм, який заступає місце Католицької Церкви, з однією вірою, одними Таїнствами та дисципліною у всьому світі”, – заявив Майкл Метт, що залишився на прес-конференції заходу.

Головний редактор LifeSiteNews Джон-Генрі Вест на прес-конференції звинуватив кардинала Маркса у «крові на руках».

“Кардинал Рейнхард Маркс, Ваше неправдиве вчення про аборти, перелюб та гомосексуальні вчинки викривило ціле покоління католицької молоді. Зараз багато хто з них продовжують практикувати огидні вчинки, які волають до неба про помсту. Ви хочете вивернути правду Христа задля власної вигоди », – продовжив він.

Вестен закликав німецьких єпископів “відкинути” єресі Маркса і закликав Маркса покаятися.

“Кардинал Маркс, почуйте тепер слова Христа: Покаяйтесь і вірте в Євангеліє! Справжнє Євангеліє. Поки ви не покаєтеся, ми будемо закликати католиків уникати вас і ігнорувати ваше вчення “, – сказав він.

Група обрала Мюнхен для своєї молитовної асамблеї, оскільки це єпископське місто кардинала Маркса, архієпископа Мюнхена та голови німецької конференції єпископів. 

“Німецькі єпископи”, – пояснила група у прес-релізі, – в ідеологічному та фінансовому плані сьогодні є центром перевороту в Церкві”.

Група з близько 100 чоловік стояла одну годину в знак протесту та молитви перед Театінеркірхе в центрі Мюнхена. Дві подібні події відбулися раніше в Римі, 19 лютого та 28 вересня 2019 року, перша протестувала проти мовчання Церкви з приводу гомосексуального аспекту кризи зловживань, друга – на знак протесту проти Амазонського синоду . Ця третя молитовна асамблея, зазначають організатори, у своєму прес-релізі проходить «на знак шанобливого, але твердого протесту проти Німецької єпископської конференції та її Президента.

Конференція єпископів Німеччини на весняній асамблеї в березні 2019 року погодилася з переважною більшістю (було лише кілька єпископів, які утрималися від голосування) розпочати дворічний синодальний шлях з чотирма дискусійними форумами на тему жінок, священицького життя, влади та сексуальності. Підважувалося вчення Церкви про жіночі рукоположення, священицьку безшлюбність, гомосексуалізм, контрацепцію, гендерну теорію, а також співжиття. Цей процес реформи очолює глава німецьких єпископів кардинал Рейнхард Маркс, а також голова Центрального комітету німецьких католиків (ЗДК), професор Томас Стернберг.