Католицькі подружжя міцніші від інших
  • Нед, 06/10/2013 - 23:39

Американські католики розлучаються рідше, ніж представники інших християнських конфесій. Однак статистика надалі залишається сумною і йде мова про те, що майже половина укладених в США шлюбів завершується розлученням.

Центр прикладних досліджень у Апостоляті (CARA) при Університеті Джорджтауна в своєму інтернет-блозі наголошує, що проблема розлучень в США стосується 11 мільйонів католиків. Наголошується також необхідність огорнути їх душпастирською опікою Церкви.

CARA подає дані, що серед католиків, які вступили в шлюб, 28 відсотків розлучились. Для порівняння подається відповідний відсоток серед протестантів – 39, а серед інших конфесій – 35. Серед тих, хто не має жодних зв’язків з релігією, ця цифра перевищує 40 відсотків.

Що більше, Центр подає інформацію, що існує менша ймовірність, що католики, які вступають в подружній зв’язок з католиками, розлучаться, аніж коли вони б одружилися з представниками інших релігій. Із досліджень, які CARA провів у 2007 році випливає, що 27% католицьких подруж, в яких обоє подругів були католиками, завершились розлученням. В той же час, майже половина подруж, укладених між католиками і протестантами чи невіруючими, розпалась.

Організація також зазначає, що впродовж останніх 20 років католики систематично все рідше подають заяви на уневажнення шлюбу. У 1990 році майже кожен п’ятий шлюб визнано неважним, а в 2011 така доля спіткала майже кожне сьоме подружжя. Це також пов’язано з драматичним спадом кількості сакраментальних шлюбів, укладених в американській Церкві. В 2011 році відсоток подруж, укладених в Католицькій Церкві, становив майже 8% від усіх подруж в США.

Звіт центру CARA також звертає увагу на те, що 49% випадків визнання шлюбу неважним у всьому світі становлять справи із США.

За матеріалами deon.pl