Католицькі школи Англії добрі для некатоликів
  • Пон, 08/04/2013 - 20:54

Церковні школи в Англії борються за можливість надавати перевагу дітям з католицьких родин при наборі на навчання нових учнів. Найбільш видовищна з цього огляду є дискусія довкола London Oratory School, одна з найкращих шкіл у Великобританії, де навчаються діти столичного бомонду, наприклад віце-премєра Ніка Клегга, декларованого атеїста і глави партії Ліберальних Демократів, яка програмно бореться з релігійним шкільництвом.

Два роки тому школи прийняли рішення повернутись до старих правил набору учнів, при яких перевагу надається дітям з католицьких родин, які якимось чином зайняті в житті Церкви. Було також вказано приклади того, як може виражатись ця діяльність. Кілька місяців тому це правило відмінило міністерство, яке зазначило, що за законом не можна віддавати перевагу комусь, хто фінансово чи матеріально підтримує школу чи пов’язану з нею організацію. Як приклад міністерство навело прибирання в Церкві, оскільки ця послуга має вимірну фінансову вартість.

У результаті школа викреслила прибирання зі списку і залишила там участь у Літургії, молитовних зустрічах чи молитовних читаннях Святого Письма.

За матеріалами: radiovaticana.va