Католицькі школи в Австралії знижують оплату за навчання у зв’язку з епідемією
  • Срд, 01/04/2020 - 17:08

Католицькі школи по всій Австралії запровадять пільги на оплату для сімей, які мають фінансові труднощі у зв’язку з епідемією, – вирішив єпископат цієї  країни. «Ми знаємо, що багато сімей сьогодні не можуть оплатити. У нас є давня традиція допомагати людям, які мають проблеми з фінансуванням освіти», – запевняє Джасінта Коллінз з Національної комісії католицької освіти, яка діє від імені єпископів.

Комісія запевняє, що шукає способи розширення існуючих механізмів у сфері звільнення від оплат, щоб допомогти сім’ям у цей складний період. «Нещодавно, під час лісових пожеж та посухи, ми переконалися, що деякі сім'ї мають більші проблеми, аніж інші, тому ми намагаємося отримати потрібну підтримку та допомогу там, де це найбільш потрібно, – сказала Джасінта Коллінз.

Для того, щоб визначити масштаб проблеми та обсяг необхідної допомоги, сім'ї запрошують поспілкуватися з представниками шкіл телефоном чи по Інтернету. «Ми розуміємо, як важко батькам говорити про фінансові проблеми, але я запевняю, що кожен випадок буде розглядатися обережно і розсудливо», – додала Коллінз.

У католицьких школах Австралії навчається майже 770 000 осіб, в одній з них навчається кожен п’ятий австралійський учень.