Католицький архиєпископ Нью-Йорка, кардинал Тімоті Долан підтримав антиурядові протести в Україні
  • Втр, 28/01/2014 - 01:32

Архиєпископ Нью-Йорка, кардинал Тімоті Долан, висловив підтримку антиурядовим протестам в Україні, повідомляє CWN 24 січня.

«У серпні минулого року я мав честь брати участь у храмовому святі в Воскресенському соборі УГКЦ в Києві і відчув благоговіння перед молодістю і життєстійкістю Церкви, яка голодувала, зазнавала тиску, перебувала в ув'язненні, піддавалася тортурам, переслідуванням і мукам Гітлером, Сталіним та іншими, – написав архиєпископ у своєму блозі. – Разом з тисячами інших я славив Бога за очевидну нову весну, коли демократія, права людини і релігійна свобода розцвіли в Україні».

«Ті літні надії тепер стали такими холодними, як цей зимовий день у Нью-Йорку. Те, що почалося як надихаючий, молитовний, мирний, сильний протест, подвоєний рухом Євромайдан, що відрізнявся молитвами і співами, очолюваними юдейським, православним і католицьким духовенством, стало брутальним і огидним, з урядовими головорізами, яким приносить задоволення можливість бити кийками і нищити сотні тисяч українських патріотів, а репресивні закони були швидко прийняті, щоб придушити свободу», – продовжив він.

 «Ми, католики Сполучених Штатів, не можемо дати цим сміливим українцям, чия вірність своїм релігійним переконанням пережила темниці, вогонь і мечі, зачахнути, – додав архиєпископ. – Вони заслуговують наших голосів і наших молитов. Ми також, будучи американськими громадянами, не можемо обдурити їх очікування і повинні закликати наш уряд підтримувати їх».

Єпископ Української католицької Церкви Стемфорда (Коннектикут) Павло Хомницький привітав заяву кардинала Долана. «Я дякую Вам за моральну і молитовну підтримку нашої Церкви і народу України, – написав він у коментарях в блозі кардинала. – Я впевнений, що за допомогою Бога, молитов і рішучих дій людей доброї волі по всьому світу ми переживемо ці темні дні і побачимо краще завтра».

За матеріалами www.portal-credo.ru