Католицький харизматичний рух святкує золотий ювілей. Побажання Папи
  • Птн, 02/06/2017 - 20:35

Католицький рух харизматичної віднови – це цінний засіб Святого Духа для екуменізму. Таку думку висловив Папа Франциск у своєму посланні учасникам відзначення «золотого ювілею» Харизматичної Віднови, що розпочалися в Римі 31 травня 2017 р., а їх кульмінаційним моментом стане екуменічне чування з Папою Франциском, що відбудеться у надвечір’я П’ятидесятниці в суботу, 3 червня.

«Разом з вами дякую Богові за ці 50 років величної дії Святого Духа, що дала життя рухові благодаті, яким є Католицька Харизматична Віднова. Вітаю із золотим ювілеєм!» – зазначив Святіший Отець, додаючи: «Оскільки кожне діло Святого Духа веде до єдності у різноманітності, Святий Дух бажав, щоб цей рух народився екуменічним».

Далі, у посланні до ювілятів, Папа Франциск підкреслив: «Ви є цінним засобом Святого Духа для того, щоби прямувати вперед разом з іншими братами-християнами, єднаючись в молитві та в праці для потребуючих, “прямуючи до спільної Євхаристійної трапези”, як я говорив у Єгипті, коли ми молитися разом з Папою Тавадросом».

Святіший Отець заохотив членів католицьких харизматичних рухів залишатися вірними словам Ісуса, Який молився за єдність учнів, звертаючись до Отця: «Щоби світ увірував, що Ти мене послав». Отож, слід шукати єдність задля місії.

Організатором святкових заходів є Міжнародна Служба Католицької Харизматичної Віднови та «Католицьке Братерство». У святкуваннях беруть участь приблизно 30 тисяч учасників, і не лише католиків, але й представники євангеликів та п’ятидесятників із 130 країн світу. Серед заходів – велике екуменічне молитовне чування на давньоримському іподромі Circus Maximus у суботу, 3 червня, в якому також візьме участь Папа Франциск. Натомість у неділю, учасники святкувань будуть на площі Святого Петра у Ватикані молитися під час Святої Меси, яку Глава Католицької Церкви очолить з нагоди П’ятидесятниці.