Католицький єпископат Канади гостро засудив закон про «права» трансгендерів
  • Срд, 12/07/2017 - 19:13

Офіційний сайт Конференції католицьких єпископів Канади оприлюднив заяву Конференції з приводу набуття чинності змін до Закону Канади про права людини та змін до Кримінального кодексу, який увів заборону дискримінації на основі гендерної ідентичності та гендерного самовираження.

Католицькі єпископи Канади зазначають, що будь яка дискримінації людини є аморальною. Та що до так званих трансгендерів католики повинні ставитись із жалем, співчуттям та любов’ю. Однак, зазначають єпископи, ці законодавчі зміни не можуть бути підтримані католиками, адже вони заперечують біологічний детермінізм поділу чоловік/жінка. Це є основним принципом гендерної ідеології, яка не відповідає ні біологічним реальностям, ні християнському одкровенню та гостро засудження Папою Франциском та Папою Бенедиктом ХVІ.

Католицькі єпископи Канади також висловили велику стурбованість тим, що ці законодавчі зміни несуть загрозу свободі слова, свободі об’єднань та свободі віросповідання. Тому, єпископи закликають канадське суспільство докласти зусиль, щоб захистити ці свободи.