Католицький ісламолог: Ісламістський терор - наслідок неморальності європейських політиків
  • Птн, 29/07/2016 - 14:40

Отець Самір Халіл Самір – католицький спеціаліст з ісламу, єзуїт, викладач на Папському орієнтальному інституті в Римі виловив переконання, що хвиля ісламістського терору у Франції та Німеччині це не що інше, як наслідок ігноранції та неморальності європейських політиків.

Отець Самір зауважив, що проблема інтеграції мусульман у європейське суспільство якось вирішувалась, допоки їх були тисячі, але коли це вже стали сотні тисяч, справитись із цією проблемою стає надзвичайно важко. 

Проте, о. Самір наголошу, що саме неусвідомлення, незнання та безвідповідальність європейських політиків суті ісламу, ігнорування відмінностей ісламу від християнства є чи не головною причиною проблем. «Нажаль, іслам дуже важко інтегрувати у сучасну західну культуру. Адже іслам – це спосіб життя напряму протиставлений цій культурі – релігійну і соціально, в питання стосунків чоловік-жінка, в питаннях харчування… це ціла система», - наголошує один із провідних ісламологів світу – «Іслам – це релігія яка пов’язана з політичною, суспільною, культурною, історичною системами. Це – система,я ка прописує геть усе: як одягатись, як подавати руку, якими мають бути соціальні стосунки, політична система і т.д.». 

«Також мусимо визнати, що іслам має елементи насильства в Корані і в Мухамедовім житті. Коли говоримо, що іслам – це релігія миру, ми тільки створюємо чергове непорозуміння і дезорієнтацію», - зазначає о. Самір.

Європейські політики часто ігнорують проблему насильства в ісламі, пробують применшити проблему, постійно повторюючи що іслам – це релігія миру, що в Корані нема жодного рядочка про насильство. 

Отець Самір вважає, що європейські політики так поводяться, щоб отримати на виборах голоси виборців-мусульман. Так Франція роками роздає землю під мечеті, з безплатною арендою на 99 років. А потім ті самі мечеті стають осередками тероризму. 

Між європейськими політикам, стверджує о. Самір, панує втрата почуття моральності – вони готові на все, лиш би тільки отримати голоси виборців. На його думку, комбінація втрати моральності політиками та незнання є страшенною небезпекою для Європи.