Католицький капелан-десантник поставив рекорд американської армії за швидкістю бігу
  • Срд, 23/03/2016 - 19:10

Священик Лука Віллеберг, який служить капеланом в 82-й парашутно-десантній дивізії США, побив рекорд швидкості всієї американської армії під час маршу на 12 миль (більше 21 км).

Священик пробіг марафонську дистанцію всього за одну годину і 42 хвилини.

«Вважаю, Бог благословив мене хорошим здоров'ям і здатністю до бігу. Сподіваюся, що зможу надихнути деяких парашутистів своїми досягненнями», - каже священик, який в армії має ранг капітана.

Для священика Луки піший марш на 12 миль був останнім випробуванням на міцність після важкої 10-денної підготовки в престижній десантно-штурмовій школі. Перед цим капелан досконало опанував цілий набір навичок - від підйому і спуску по канату з вертольота до медичної підготовки.

«Я переконаний, що капелани покликані бути кращими в армії з духовної міцності, моральної поведінки, фізичної підготовки, розвитку розуму, знанні техніки. Таким чином ми можемо зробити віру привабливою для тих, кому служимо», - каже священик.

Священик Лука Віллеберг народився в Польщі, отримав священичі свячення в США в 2008 році, а в 2014 році став капеланом в американській армії. Встиг зі своїми солдатами цілий рік прослужити в дуже небезпечному Афганістані і отримав медаль Бронзової зорі - одну з найцінніших в американській армії.

«Для мене це служба Богові і людям. Поважати Бога і Його шляхи - значить пропонувати мій скромний і недостатній, але, сподіваюся, благочестивий приклад моїм парашутистам в 82-й парашутно-десантній дивізії», - каже капелан.

«Кожен день я молюся і намагаюся йти за прикладом Христа, шукаючи шляхів, щоб любити і служити. З першого дня, коли я став лейтенантом, я вважав цю можливість своїм привілеєм і честю», - сказав священик-офіцер.