Католицький Патріярх Вавилону висунув пропозиції по врегулювання ситуації іракських християн
  • Птн, 14/07/2017 - 13:03

Офіційний сайт Халдейського католицького Патріярхату Вавилону оприлюднив звернення Патріярха кардинала Люїса Рафаеля Сако у якому, Його Блаженство виклав своє бачення першочергових завдань, які стоять перед іракськими християнами.

Патріях закликав іракців, особливо християн переглянути й оцінити ситуацію, що склалася після визволення Мосулу. Кардинал Сако наголосив, що християни Іраку мусять постійно усвідомлювати собі своє коріння: «Той факт, що ми є корінними людьми у цій країні, з спадщиною її стародавньої цивілізації, що наша історія тягнеться до найстарішої християнської Церкви у світі, завжди повинен зберігатися у нашому розумі».

Його Блаженство Люїс Рафаель рекомендує уникати дражливих історичних тем, щоб не ускладнювати процес повернення на звільнені від ісламістів території. Він також закликав християн сформувати команду з 7-10 старійшин, які будуть здатні представляти християн та нестимуть, як команда відповідальність на національному та міжнародному рівні. Щоб це осягнути Патріях закликав відмовитись від своїх партикулярних інтересів у дусі солідарності та співпраці.

Патріярх закликав створити медіа-бюро, щоб воно доносило голос християн до іракського суспільства та міжнародного загалу.

Патріярх Сако також зазначив, що Церква не може собою підмінити відповідальних політиків, але Вона є покликаною говорити правду про суспільну ситуацію, особливо в часі коли йдеться про відбудову миру, справедливості та забезпечення гідного життя для всіх громадян назалежно від їхньої приналежності.