Католицький самурай стане блаженним Католицької Церкви уже цього року
  • Суб, 23/01/2016 - 17:53

Святіший Отець Франциск 21.01.2016р. підписав декрет про мучеництво японського самурая з ХVІ століття, якого було замордовано за те, що він не хотів зректися католицької віри. Отож у 2016р. Католицька Церква отримає блаженного Юстина Такаяму Укона.

Самурай Такаяма Укон народився у 1552 році в Японії, в часі коли католицькі місіонери досягли цієї далекосхідної країни. Такаямі біло 12 років коли його родина прийняла католицтво. У святому Хрещені Такаяма отримав християнське ім’я Юстин.

Родина Такаями носила титул даймьо, тобто, Такаяма належав до найвищих прошарків японського суспільства. Вище даймьо був тільки шоґун, над яким був імператор. Високий соціальний статус Такаями давав йому можливість дієво підтримувати католицьких місіонерів і сприяти наверненню на католицтво тисячів японців.

Коли японський правитель Тойотомі Хідейосі у 1587 році розпочав переслідування проти католиків, частина новонавернених відпала від віри. Сім’я Такаями через відмову зректися своєї католицької віри втратила свій статус і маєтки. У 1614 році Тойотомі Хідейосі повністю заборонив христяиснтво в Японії під карою смерті. Такаяма з групою вигнанців був вигнаний на Філіппіни де дуже скоро помер від наслідків тортур, яким його піддали в Японії з метою змусити його зректися Христа.