Католицький священик: ІДІЛ використовує ті ж тактики, що й нацисти
  • Чтв, 30/08/2018 - 12:50

Французький католицький священик Патрік Дебуа заявив, що дії бойовиків ІДІЛ нагадують злочини нацистів під час Другої світової війни.

Священик Патрік Дебуа впродовж 15 років збирав докази про злочини нацистів під час Голокосту. За його словами, дії нацистів нагадують сьогоднішні злочини ІДІЛ проти єзидів в Іраку, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на МХН.

 «О. Патрік Дебуа документує ті злочини, які ІДІЛ скоїла проти єзидів – стародавньої релігійної меншини в Іраку. Його організація «Яхад-Ін Унум», що в перекладі означає «разом ми єдині», взяла інтерв'ю у понад трьохсот єзидів. Вони записали історії про згвалтування, страти та інші жахливі злочини», – розповів Ерік Росалес, експерт з питань національної безпеки.

 «ІДІЛ знає, що ми її вороги. Але ми знаємо набагато менше про них. Вони знають нас, а ми не знаємо їх. Ось чому ми повинні прокинутися, відкрити очі. Ми повинні вірити Богові та бачити реальність, адже будь-якої хвилини можемо стати жертвами, – пояснив о. Патрік Дебуа, засновник «Яхад-Ін Унум». – Так, це відбувається зараз. Усі говорять, що ІДІЛ кінець, але коли ми з командою їздимо в Ірак, то зустрічаємо єзидів, які недавно втекли від бойовиків. Нещодавно ми зустріли дівчину, яку 25 разів продавали в рабство».

О. Дебуа зазначив, що ІДІЛ – це ефективна машина вбивства, яка використовує науковий підхід, майже як Гітлер, який методично знищував євреїв під час Голокосту. Священик пише про свої знахідки в новій книзі «Терористична фабрика: ІДІЛ, геноцид єзидів і експорт тероризму». 15 років о. Дебуа досліджував масові вбивства гітлерівськими мобільними групами півтора мільйона євреїв. Він і його команда опитали понад шість тисяч свідків, відновили дані про тисячі вбивств і знайшли понад п'ятсот раніше невідомих місць страти. Ця робота описана в двох книгах, які о. Дебуа назвав «Голокост від куль». Автор наголосив, що нацисти та ІДІЛ використовують спільні тактики – на зразок публічної страти і допомоги місцевого населення.

 «Гітлерівці приїжджали вранці в українське або російське село і говорили євреям: «Не переживайте. Усе добре. Ми відправимо вас у Палестину». Бойовики ІДІЛ приїжджають у села єзидів і кажуть: «Не переживайте. Усе добре, наверніться в іслам, вивісьте білий прапор – все буде добре », – розповів о. Дебуа.

Священик зазначив, що в обох випадках того ж вечора жертви опинялися в братських могилах. Часто їх ховали живцем. Це та ж система, ті ж методи і те ж зло.

Але ІДІЛ небезпечна тим, що відправляє хлопчиків у віці від 7 до 11-ти років у спецтабори, щоб зробити з них терористів. Їхні дні наповнені ісламськими молитвами, тренуваннями і вивченням Корану. Щовечора вони дивляться відео з обезголовлюванням і розп'яттям.

«Бойовики кажуть дітям: «Ми всі помремо. Ми помремо в Мосулі або Ракку, але ви повинні вижити. У вас є місія». Один хлопчик розповів мені: «Вони вкрали мій розум». Я ніколи не чув, щоб хтось говорив щось подібне», – додав о. Дебуа.

У спеціальному центрі «Яхад», в іракському Курдистані, організація о. Дебуа допомагає дітям «повернути свої душі». Волонтери розповідають їм про Ісуса, Його любов і прощення, а жінки вчаться шити, щоб забезпечувати себе.

О. Дебуа наголосив, що важливо не тільки довести факт вбивства, але і довести, що ці вбивства не є чимось, що не можна зупинити, і що Бог може все змінити.