Католицький священик отримав найвищу цивільну нагороду в Південній Кароліні
  • Втр, 13/12/2016 - 16:22

Отець Джеффрі Кірбі отримав нагороду «Order of the Palmetto» від губернатора штату Південна Кароліна Ніккі Гейлі. Найвищу цивільну нагороду священик з єпархії Чарльстон отримав за «надзвичайну працю і присвяту громадянам» Південної Кароліни, інформує Zenit.

Праця католицького священика є результатом служіння єпархіального Вікарія покликань в період 2010-2015 рр. За цей час він їздив по Південній Кароліні, несучи служіння місцевим парафіям та спільнотам, вишам, школам, молодіжним групам, кампусам коледжів, асоціаціям домашньої освіти та католицьким сім’ям. Авто священика впродовж цього періоду проїхало понад 725 тисяч кілометрів.

У своєму зверненні до священика губернатор Гейлі написала: «Як священик католицької єпархії Чарльстона і як провідник дорослої молоді в процесі розпізнання їх покликань, Ви стали джерелом заохоти і підтримки для багатьох людей… У світі, в якому настільки важливим є позитивне ставлення, Ви стали надзвичайно ефективним лідером для оточуючих».

Варто зазначити, що у Південній Кароліні католики є в меншості, і на даний час налічується близько 75 тисяч католицьких домів. Це – близько 4% населення штату. Католицька єпархія штату налічує 120 парафій і місій, 30 шкіл, 3 лікарні і має розвинену мережу соціальних центрів та служб.