Католицький університет у Японії святкує 100-літній ювілей
  • Нед, 01/09/2013 - 12:56

31 серпня папа Франциск призначив свого спеціального посланця на святкування 100-річчя з дня заснування Софійського університету в Токіо. Ним буде кардинал Раффаеле Фаріна, архіваріус Ватиканського секретного архіву і глава Ватиканської Апостольської Бібліотеки в емеритурі.

Святкування відбудеться у столиці Японії 1 листопада.

Софійський університет був заснований єзуїтами в 1913р. Це перший католицький університет в Японії. Спочатку в ньому діяли факультети німецької літератури, філософії і комерції. Протягом століття університет ставав більшим: збільшилася кількість факультетів, кафедр і студентів. На сьогоднішній день тут можна отримати освіту в області теології, гуманітарних наук, юриспруденції, економіки, лінгвістики, природничих наук і педагогіки. При університеті діє ряд науково-дослідницьких установ: Інститут християнської культури і релігій Сходу, Інститут середньовічної філософії, Інститут Латинської Америки, Інститут біологічних наук, Міжнародний культурно-інформаційний інститут, Інститут соціальної справедливості та ін.

Софійський університет має найбільшу кількість іноземних викладачів і студентів у Японії. Серед його випускників письменник Іноуе Хісасі і колишній прем'єр-міністр Японії Хосаокава Морихіро.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va