Католицького фермера в Мічигані не пустили на ринок через опозицію одностатевим союзам
  • Птн, 02/06/2017 - 13:51

Католицький фермер з американського штату Мічиган подав до суду на місто Іст-Лансінґ, звинувачуючи місто в релігійній дискримінації. Стівену Теннесу заборонили брати участь в муніципальному ринку фермерів через його ставлення до одностатевих союзів.

Як розповів власник «Country Mill Farms», заборона на участь в ринку наступила після того як він відмовився провести лесбійське весілля на території його саду і у своєму профілі у Facebook написав, що він, як католик, вважає подружжя сакраментальним зв'язком між одним чоловіком і однією жінкою».

«Country Mill Farms» продавали фрукти та інші товари власного виробництва на ринку впродовж шести років, але після того як представники міської влади дізнались про допис Стівена у Facebook, вони «негайно і рішуче наполягли на тому, щоб ми не повертались на ринок».

Як стало відомо, «Country Mill» - єдиний бізнес, якому заборонили торгувати на ринку у відповідності до анти-дискримінаційної політики ринку.

У заяві міста Іст-Ленсінґ йдеться про те, що відмова фермера провести одностатеве весілля порушила «давні закони, що захищають сексуальну орієнтацію, а також постанову Верховного Суду, що гарантує право одностатевим парам на одруження», інформує Catholic Register.