Католицької молоді до Ріо прибуде значно більше, ніж спортивних вболівальників
  • Срд, 03/04/2013 - 17:23

Упродовж наступних кількох років у Бразилії відбудеться три великих міжнародних заходи: першим буде Всесвітній День Молоді – 2013 р., потім Чемпіонат світу з футболу – 2014 р. і, нарешті, Олімпійські ігри – 2016 р. За останніми даними саме католицький молодіжний форум збере найбільшу кількість людей. Ріо-де-Жанейро готується до нього, але місцева влада була здивована, що на День Молоді залучили настільки велику кількість осіб. Про це повідомив з Бразилії кардинал Жуан Брас ді Авіс.

«Чемпіонат світу і Олімпійські ігри призначені в Бразилії деякий час тому. Місцева влада була зайнята плануванням саме цих подій, на які очікують від 200 до 300 тис. осіб», – повідомив префект Конгрегації у справах Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя. – «Тому коли вони почули, що на Всесвітній День Молоді приїде мільйон, півтора або навіть два мільйони людей, їм було важко повірити в це. Вони запитали, як це можливо? Тепер вони розуміють, що це велика подія, що потрібно багато готуватися ", – поділився єрарх в інтерв'ю" Rome reports ".

Співпраця між владою та організаторами форуму відбувається досить добре. Незважаючи на це, деякі матеріально-технічні проблеми неминучі. "Одна з проблем, які я бачив і про які чув – це питання транспорту. Рух автобусів в місті дуже інтенсивний, і це при великих натовпах людей. Питання в тому, як впоратися з цим? " – зазначив кардинал Брас ді Авіс.

Ріо-де-Жанейро має єдиний тунель, що сполучає дві частини міста. Саме він є місцем найбільш інтенсивного транспортного та пішохідного руху. Переміщення по них для натовпів паломників може стати дійсно небезпечним. Паркування – це ще одна проблема. Але організатори заявляють про подолання цих проблем до початку Всесвітнього Дня Молоді влітку 2013 року.

За матеріалами: radiovaticana.va