Католики Брунею стурбовані новими приписами кримінального кодексу
  • Втр, 29/10/2013 - 10:57

Ампутація кінцівки за крадіжку, шмагання за аборт або за торгівлю і споживання спиртного, побиття камінням для віровідступників і перелюбників: це тільки деякі покарання з довгого списку приписів ісламського права з Корану (худуд) і з Сунни пророка Мохаммеда. Тепер вони включені до Кримінального кодексу султанату Брунею. Новий закон набуде чинності через шість місяців.

Днями султан Хассанал Болкіах схвалив включення численних приписів шаріату в новий текст кримінального кодексу, - викликавши занепокоєння меншин цієї маленької країни, в першу чергу католицької.

Католики представлені тут апостольським вікаріатом на чолі з архиєпископом Корнеліусом Сімом. У Брунеї є три католицькі парафії і три священики, які служать близько 20 тисячам вірних. За традицією закони шаріату не застосовуються до громадян іншої віри, однак вони можуть поширюватися на спільників-немусульман.

Священик Роберт Леонг, настоятель парафії Непорочного Зачаття, висловлює сподівання, що нові закони «не торкнуться релігійної свободи», якою досі користувалися католики в Брунеї.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va