Католики і протестанти Німеччини оприлюднять спільний лист
  • Птн, 14/06/2013 - 09:47

Німецька конференція єпископів та Рада євангельських церков Німеччини мають намір восени цього року оголосити спільний пастирський лист, присвячений підсумкам соціально-економічного розвитку.

 

Про це повідомили 12 червня у Мюнхені католицький кардинал, Архиєпископ цього міста Рейнхард Маркс і лютеранський єпископ Баварії Генріх Бедфорд-Штром.

 

Кардинал в інтерв'ю німецькій католицькій агенції KNA сказав, що лист буде пов'язаний з першим спільним католицько-лютеранським документом 1997 року. Текст оголосять після парламентських виборів, які заплановані на 22 вересня, щоб уникнути «його інструментизації різними політичними партіями». Обидві сторони згадають у документі про нинішню фінансову кризу, держборг та зміни клімату.

 

«Щодо солідарності в Європі та соціальної справедливості у нас спільні погляди, які ми висловлюємо в листі», – пояснив протестантський єпископ Бедфорд-Штром, додаючи, що добігає до кінця робота над остаточною версією листа.

 

Опублікований 1997 року католицько-протестантський лист «Про майбутнє в солідарності та справедливості», політичні та соціальні кола Німеччини прийняли з великою увагою. Щоб написати і оприлюднити цей документ потрібно було чотири роки інтенсивних консультацій, під час яких були подані 2500 заявки та коментарі. Автори листа прагнули досягти широкого консенсусу з врегулювання кризи зайнятості і соціальних реформ.

За матеріалами: http://ekai.pl