Католики Єгипту підтримують уряд
  • Втр, 20/08/2013 - 17:49

Коптійсько-католицький патріарх Александрії Ібрагім Ісаак 19 серпня оприлюднив заяву в справі останніх події у країні. «Нажаль, ми спостерігаємо здійснювані ісламськими фанатиками і сіючі неспокій терористичні атаки, вбивства, осквернення християнських церков і шкіл, як і атаки на державні установи а також поліцію» - написав єрарх. Спільнота вирішила вияснити своє відношення до існуючої ситуації.

«Свідомо і добровільно ми підтримуємо всі державні інституції в країні. Особливо варто перелічити єгипетську поліцію і армію, які перед лицем великої небезпеки і з великими зусиллями обороняють нашу батьківщину» - можна прочитати в заяві. Патріарх скритикував «всілякі спроби втручання у внутрішньополітичні питання чи цільового впливу на розвиток ситуації», які плинуть з-за кордону.

«Ми закликаємо всі відповідальні народи і вільний світ не вірити в те, що актуальні події в Єгипті є політичним конфліктом між різними угрупуваннями, це боротьба всіх єгиптян з фундаменталістичним тероризмом» - написав Патріарх. Від імені католицьких коптів він дякує «всім мусульманським співгромадянам і друзям, які стоять на нашому боці і спільно з нами обороняють і бережуть наші церкви і добро». Всім родинам жертв заворушень Патріарх висловив співчуття і запевнення у молитві.

Лист закінчується словами: «Хай живе вільний Єгипет!»

Католицька Церква Коптійського Обряду  є Східною Церквою в  єдності з Папою Римським. Зараз до неї належить понад 160 тисяч осіб. Більшість же християн Єгипту (12 млн.) належить до Коптійської Православної Церкви.

За матеріалами: http://info.wiara.pl