Католики Одеси вимагають від влади повернути їхнє майно
  • Чтв, 18/02/2016 - 11:11

Близько 50 католиків Одеси 17 лютого зібралися під будівлею Одеської обласної державної адміністрації для того, щоб оголосити свої вимоги. За словами священика Юрія Нагорного, настоятеля римо-католицької парафії в Суворовському районі, на неодноразові звернення до керівництва області немає ніяких відповідей.

А між тим, католиків Одеси занепокоює питання повернення культового майна, згідно з яким вони можуть претендувати за нерухомість, яка перейшла в підпорядкування держави в роки радянської влади, повідомляє Informer.od.ua.

Нині мова йде про будівлю площею 3 000 м2 за адресою вул. Буніна, 23 - колишню семінарію, яку закрили у 20-их роках минулого століття. Зараз там розташовано корпус Інституту зв`язку. На думку представників католицької громади Одеси це приміщення може бути незабаром приватизовано, і вони втратять шанс на його повернення. Тим часом, як підкреслив настоятель храму Успіння Пресвятої Діви Марії, на неодноразові звернення, як до міської, так і до обласної влади, немає відповіді, у зв`язку, з чим католики Одеси і провели цю акцію, з метою привернення уваги влади та громадськості до проблем громади , яка має давню історію, адже серед засновників міста було чимало католиків: французів, іспанців, німців і поляків.

Якщо приміщення передадуть католикам Одеси, то вони планують там розвивати освітню діяльність, зокрема встановити місце для збору молоді, або вчити дітей або семінаристів.