Католики, що живуть без шлюбу не можуть приступати до причастя, – єпископ зі США
  • Втр, 13/12/2016 - 14:07

Американський єпископ Джеймс Конлі з Лінкольна, штат Небраска, у листі до священиків та семінаристів своєї єпархії наголосив на важливості вчення Церкви щодо подружжя. Він зазначив, що Amoris Laetitia «не відкидає нерозривності шлюбу та морального вчення Церкви щодо розлучення».

Результатом диспутів та непорозумінь щодо «Amoris laetitia» можуть стати ясність і віднова,– вважає єпископ Конлі.

У своєму листі він підтверджує свою вірність вченню Церкви про шлюб та чітко вказує, що у його єпархії питання допуску до Причастя розлучених, цивільно одружених та поновно одружених католиків, які живуть як чоловік і жінка, навіть не обговорюється.

«Сексуальні відносини за межами подружнього зв’язку є обставинами важкого гріха», – пише єпископ. – «Господь закликає до стримання тих, хто розлучений і цивільно одружений, чи хто живе разом без шлюбу. Як і кожна особа, яка перебуває у стані важкого гріха, розлучені та цивільно одружені католики, які перебувають в сексуальних відносинах, не можуть приступати до Святого Причастя».

Єпископ також зазначив, що схожі душпастирські інструкції надіслав священикам Архиєпархії Філадельфії, єпархії Фенікса та провінції Альберта.

«Amoris Laetitia буде надалі обговорюватись серед єпископів Церкви і Святішого Отця для того, щоб внести ясність і розуміння таких важких питань», – додав єпископ Джеймс Конлі зі сподіванням, що сьогоднішнє напруження стосовно папського тексту принесе добрі плоди.