Католики США підтримують служіння Церкви в Латинській Америці
  • Срд, 23/08/2017 - 16:23

Конференція Католицьких Єпископів США зібрала понад 4 млн. доларів для фінансування 224 проектів на підтримку душпастирської праці Церкви у Латинській Америці та на Карибських островах та приблизно 2 млн. для фінансування відбудови на острові Гаїті, що постраждав від землетрусу у 2010 році. Влітку Комітет єпископату з питань Церкви в Латинській Америці затвердив відповідні проекти.

Один з проектів, що отримав фінансування, – це мережа дієцезальних закладів у Аргентині під назвою «Центри підтримки життя, що має народитися». Вони займаються піклуванням і захистом життя з моменту зачаття та сприяють усвідомленню гідності батьківства. Вони діють у 21 дієцезії по всій країні, підтримують вагітних жінок з підвищеною загрозою вчинення аборту, а також допомагають чоловікам зрозуміти цінність батьківства.

У Гаїті, з поміж інших, отримав фінансування «Проект катехитичного формування», який забезпечить триденні навчальні курси для 400 душпастирських співробітників з чотирьох парафій, зруйнованих в наслідок урагану Метью у 2016 році. Курси будуть присвячені темі християнської сім'ї. Окрім того, буде профінансована відбудова храмів у західній частині Гаїті.

Єпископ-помічник Сіетла та голова Комітету з питань Церкви в Латинській Америці Євсебіо Елізондо зазначив, що щедрість католиків у Сполучених Штатах змінює життя незліченної кількості людей у Латинській Америці та Карибському басейні. «Ця щедрість відображає любов до Бога, – сказав він. – Я особливо бачу це у відповіді, яку ми отримали на заклик допомогти жертвам урагану Метью. Завдяки цій допомозі ми не тільки фінансуємо душпастирські проекти, але й допомагаємо відновити храми в деяких дієцезіях Гаїті».

Інші сфери фінансування включають підготовку мирянських лідерів, освіту семінаристів та богопосвячених осіб, в’язничне капеланство та підготовку молодих міністрантів. Проекти фінансуються щорічною Збіркою для Церкви в Латинській Америці, що проводиться в багатьох дієцезіях по всій території США в четверту неділю січня. Проекти для Гаїті фінансуються спеціальною збіркою, що була започаткована після землетрусу в 2010 році.