Католики США зібрали 36 тис. доларів на навчання для студента Ковінґу, якого зацькували в ЗМІ
  • Птн, 01/02/2019 - 13:00

Католики з усієї Америки зібрали понад 36 тисяч доларів, щоб покрити вартість навчання Ніка Сендмена та двох його молодших братів.

Члени групи «CatholicVote» почали збірку коштів після того, як на Сендмена і його сім’ю розпочалась атака в національних ЗМІ, а також на їх адресу почали надходити погрози насильства після випадку, що трапився із студентами з католицької школи Ковінґу.  

Браян Берч, президент «CatholicVote», зазначив, що католики розуміють, що те, що трапилось із Сендменом, могло трапитись із будь-ким з їхніх дітей.

«Гидкі напади на Ніка нагадують про темну сторону лівацьких натовпів, фейкових новин та соціальних мереж», - зазначив він.

«Левова частка відповідальності за цей випадок лежить на ЗМІ, однак багато так званих католицьких лідерів також несуть провину. Поспіх видати якусь заяву перед тим, як добре вивчити усі факти, є результатом зростаючого упередження та ворожості до вірних християн в Америці».

«CatholicVote» тішиться, що може допомогти в такий незначний спосіб, щоб покрити непередбачувані витрати та фінансове навантаження для сім’ї Сендменів, але основне – показати таким чином, що мільйони католиків пишаються Ніком і заохочують інших молодих хлопців та дівчат слідувати його прикладу, виступаючи проти булінгу в культурі, як намагається присоромити їх та закрити їм рота», пише Catholic Herald.