Католики у США заснували фонд для тих, хто втратив роботу через примус до вакцинації
  • Срд, 17/11/2021 - 11:43

У відповідь на політику примусу до вакцинації у США заснували Фонд святої віри, аби допомагати тим католицьким сім’ям, члени яких втратили роботу, відмовившись зробити щеплення.

Фонд виник на базі Братства Фатімської Богородиці, інформує Політична Теологія.

Як неодноразово відзначалося, нині у Католицькій Церкві немає консенсусу стосовно вакцин, у процесі розробки і виготовлення яких застосовувалися клітинні лінії, що походять із тіл абортованих дітей, а такими препаратами є більшість вакцин проти COVID. Окремі ієрархи принципово засуджують використання таких вакцин. Офіційні ватиканські документи дозволяють їхнє використання пересічними людьми у крайніх випадках, покладаючи основну відповідальність на виробників. Водночас вони створюють простір для відмови від щеплень із міркувань сумління, а також підкреслюють необхідність зберігати добровільний характер вакцинації загалом.

Фонд святої віри засновано для допомоги тим, хто відмовився від щеплень саме з міркувань сумління і через це втратив роботу. Короткотривалі виплати з фонду мають забезпечити таким людям елементарну «фінансову подушку».

Заснування фонду підтримав єпископ Атаназій Шнайдер, а також ряд католицьких богословів та філософів, зокрема фахівців у сфері моральної теології.