Католики в Камбоджі моляться вдома одночасно
  • Пон, 13/04/2020 - 16:58

Наслідки, спричинені пандемією коронавірусу, приводять до того, що ми звертаємо увагу на інший вимір Церкви, який базується не лише на Літургії, яку служить священник, а й на спільній молитві в сім’ях, де ми єднаємося з нашим Господом і між собою. Таку думку висловив апостольський адміністратор префектури Кампонгтям у Камбоджі та віцеголова Конференції Єпископату Камбоджі та Лаосу.

Єпископ Бруно Косме наголосив, що він звернувся із закликом до 22 тис. камбоджійських католиків, щоби вони не закривали своїх сердець і продовжували молитися за країну, Церкву та світ, а перш за все тих, хто постраждав від COVID-19. Він визнав, що хоча коронавірус ще не так сильно вплинув на цю країну, вулиці зараз порожні, а ритм життя дуже обмежений. Католики, як і послідовники інших релігій, не можуть зустрітися на спільній молитві, тому вони єднаються духовно у визначений час.

«У Камбоджі люди бояться і готуються до чогось незвичного, бо чули, що у світі подолати проблеми, пов'язані з пандемією, непросто. Однак сьогодні можемо сказати, що нам пощастило, адже в нашій ситуації це виглядає не так погано, як в інших країнах світу, – зазначив єпископ Бруно Косме. – Щодо святкування Пасхального тридення, ми отримали настанови від Міністерства культу та релігії, які забороняють збиратись на Літургії як раніше. Тож ми не служимо Літургій за участю вірних, але можемо тут зустрітися зі священниками та сестрами у складі 5 чи 6 осіб. Ми також встановили спільну годину для початку Літургії, щоби могти бути разом хоча б таким чином. Деякі спільноти мають можливість онлайн трансляцій через соціальні медіа, знаючи, що щодня відбувається Літургія, молитва чи читання Євангелія».