Католики виступили проти показу фільмів жахів у покинутій церкві
  • Чтв, 27/07/2017 - 19:49

В одному із покинутих храмів Белфаста планувався показ "Екзорцист" і "Омен". Місцеві католики проти.

В рамках кінофестивалю в Белфасті організатори планували збільшити аудиторію за рахунок показу в храмі двох фільмів жахів - "Екзорцист" та "The Omen". Йдеться про церкву Святого Розарію в Белфасті, яка була покинута з 1980 року і більше не належить Католицькій Церкві.

"Це дешевий трюк організаторів і неповага до святого місця" заявив the Belfast Telegraph місцевий настоятель о. Патрік Маккафферті. Вони мають мати повагу до людей, для яких це місце досі має велике значення в духовному плані, з яким вони мають особливі асоціації через пережиті тут хрещення, причастя, похорони.

Сьогодні стара церква реконструйована під італійський ресторан. На думку о. МакКарфтерті з цим він "не має проблем". Але " але демонстрація фільмів жахів є цілком іншою справою", - зазначив настоятель.

Представник кінофестивалю переконують, що вирішили провести кінопокази в сакральній споруді, оскільки вона і так з 1980-го не використовується як храм.

"Екзорцист (1973), розповідає про вигнання диявола з 12-річної дівчини та її екзорцизму двома католицькими священиками. Стрічка виграла у 1974 році два "Оскара". За кращий звук і кращий сценарій.