Казахстан зустрічає Папу Франциска
  • Втр, 13/09/2022 - 22:08

Після офіційної зустрічі в аеропорту Нур-Султана, Папа Франциск від’їхав до Президентського палацу, де відбудеться церемонія привітання та візит ввічливості до Глави Держави.

Ввечері, о 17:18 за місцевим часом (14:18 – за київським), здолавши понад 5 тисяч кілометрів повітряного шляху, повітряне судно італійської авіакомпанії «ITA Airways» з Папою Франциском на борту, яке шість годин перед тим вилетіло з Риму, приземлилося в міжнародному аеропорту Нур-Султана, столиці Казахстану.

Літак пришвартувався до телетрапу при президентському терміналі повітряних воріт, через який Святіший Отець прибув до залу прийняття гостей, де його зустрів Президент Кахазстану Касим Жомарт Токаєв. Церемонія не передбачала промов. Відбулося взаємне представлення делегацій, після чого вони від’їхали до Президентського Палацу в Нур-Султані, де відбудеться офіційна церемонія привітання, що включатиме військові почесті та виконання державних гімнів, і візит ввічливості до Глави Держави.

Казахстан – це 59 країна, яку Папа Франциск відвідує під час свого понтифікату. Займаючи площу 2 мільйони 725 тисяч квадратних кілометрів, ця країна Центральної Азії є найбільшою за площею серед тих, які не омиваються жодним океаном. Більшість населення країни становлять мусульмани (70%), а 25% християн переважно є православними; католики становлять коло 1%. В країні є також велика українська діаспора, що нараховує коло 300 тисяч осіб, що становить приблизно 2 відсотки населення.